10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel ik hier onder 10 tips zodat het feest van je zoon/dochter onvergetelijk wordt. Deze tips zijn zowel relevant als je mij inhuurt maar ook als je besluit om het heft in eigen handen te nemen. Deze blog is ook verschenen als podcast.


1. Geef één 8 groep feest

Groep 8 zit er op, en dan moet er worden gefeest. Voor je het weet heb je 6 barbecues, 3 discofeesten en een sleepover. Dat is een hoop geregel voor iedereen (waaronder de ouders) en het past net niet in alle agenda’s. Resultaat? De ene keer ontbreekt de helft van de meiden en de andere keer is net die ene klasgenoot er niet die je nog verkering moest vragen omdat je daar eigenlijk al sinds groep 4 stiekem verliefd op bent.
Probeer feestjes daarom te combineren. Geef een feest met al je vrienden en vriendinnen en maak het legendarisch. Op die manier is je budget hoger, kan je een datum inplannen waarop iedereen kan n het is makkelijker te organiseren. Zowel voor jou als voor de ouders. En een barbecue is prima te combineren met een disco en een sleepover. Ultieme oplossing: maak er een klassikale speurtocht van waarbij je fietst van locatie naar locatie: barbecuen bij iemand met een grote tuin, disco’en bij iemand met een eigen bedrijf of op school en de sleepover… die kan letterlijk overal 🙂

DJ tijdens groep 8 feest

2. Geef het eindfeest samen

Deze tip gaat verder waar de vorige klassenfeest tip eindigde: geef het samen.
Een disco feest kan behoorlijk wat gaan kosten: locatie, dj, eten en drinken, versiering… Het kost al snel meer dan je ouders willen betalen. Hoe los je dat op? Door het samen te vieren. Op die manier kunnen je ouders kosten delen, is je budget hoger en wordt je feestje dus veel leuker. En de voorpret samen met je vrienden/vriendinnen is onbetaalbaar!
Gratis bonus-tip: gebruik een app om de kosten makkelijk te kunnen delen, bijvoorbeeld Slice of Samenbetalen.

Gedecoreerde ruimte van een groep 8 feest

3. Koop een geweldige outfit en maak een geweldige entree

Nu je je groep 8 disco gaat organiseren samen met je beste vrienden/vriendinnen kan je daar mooi van profiteren. Stem de outfits op elkaar af (jullie kunnen dezelfde outfit dragen of allemaal dezelfde hoed opzetten) en verzin een awesome entree! Terwijl je gasten al bij de disco staan te wachten zitten jullie nog verstopt met confetti-knallers paraat. Met de DJ heb je afgesproken op welke muziek je graag binnen wil komen. De muziek wordt gestart, jullie komen binnen, daar is confetti… en iedereen juigt!

4. Verzin het beste thema ooit

Origineel hoeft het niet te zijn trouwens, als het maar het beste thema is. Wat werkt goed? NEON bijvoorbeeld. Regel een blacklight (Pretwin kan die meeleveren bij de groep 8 disco) en iedereen licht op. Niet alleen dat, als je het goed versierd hebt licht alles op!
Goedkoop versieren? Plak de ruimte af met vuilniszakken (dan is het gelijk donker) en verf daar met NEON-verf op, dat is hartstikke goedkoop, je kan alles verven wat je wil en het ziet er supervet uit!
Bonus-tip: knip de vuilniszakken niet open maar laat ze dicht. Zo kan je ze nog een keer gebruiken en wordt het extra donker.

5. Maak een uitnodiging met de perfecte foto

Niet onbelangrijk natuurlijk, nu jij het met je vriendengroep gaat organiseren kan het misschien een beetje verwarrend worden voor je klasgenoten van wie de uitnodiging komt en een hele lijst met namen staat niet zo gezellig. Maak daarom een leuke groepsfoto (het liefst natuurlijk in je thema) en gebruik die als uitnodiging.
Extra tip: zet duidelijk de tijden op je uitnodiging! Sommige mensen komen altijd te vroeg (dat is echt niet handig, dan is de dj misschien nog aan het opbouwen) of veel te laat (en missen op die manier jullie perfecte entree). Niet leuk! Zet daarom op je uitnodiging een inloop-tijd, een starttijd (en dan moet je echt binnen zijn) en een eindtijd. Vind je het leuk als alle ouders er ook nog even bij zijn? Zet dan duidelijk een tijdstip op de uitnodiging. Want als al die ouders er halverwege het feest al zijn en jullie willen net gaan slowen… awkward!

6. Voorkom de cadeautjesberg

Is deze groep 8 disco ook jullie laatste kinderfeestje? Dan gaan de kinderen er misschien van uit dat ze een hele berg cadeaus mee moeten nemen voor jou en je vrienden/vriendinnen. Dat klinkt leuk, maar je krijgt allemaal kleine cadeautjes die allemaal uitgepakt moeten worden. Wist je dat het uitpakken van een cadeau gemiddeld een minuut duurt? Daar gaat een half uur van je fantastisch in elkaar gezette groep 8 disco. Dat is echt super zonde! Vraag daarom geld en maak voor elke jarige een schaal, brievenbus of iets anders met de naam van de jarige erop. Zo krijgen jullie allemaal je eigen portie!
Wil je toch liever cadeaus? Vraag op de uitnodiging of je gasten twee namen op het cadeau willen schrijven: die van zich zelf en die van jou, de ontvanger. Maak een mooie cadeautafel… na het feest begint het tweede feest: je kan de cadeaus open maken! En omdat de namen van de afzenders op de cadeaus staan kan je iedereen persoonlijk bedanken.

7. Hou de hapjes van je eindfeest simpel

Iedereen staat zijn longen uit zijn lijf te schreeuwen en helemaal uit zijn dak te gaan. Daar krijg je wel een beetje honger van natuurlijk. Belangrijkste tip: hou het simpel. Twee schalen chips, een berg snoeptomaten en 8 gesneden komkommers is genoeg! De meeste mensen houden eten over na een disco!

8. Langer is niet beter!

Een discofeestje is best vermoeiend. De DJ laat je gedurende het hele feest dansen, swingen en springen! Hoe zorg je er voor dat dat van het begin tot het einde goed gaat? Door het niet te lang te laten duren. Een groep 8 disco van maximaal 2.5 / 3 uur is het allerleukste. Lang genoeg om te dansen op alle muziek die jullie leuk vinden, en niet te lang, zodat je voldoende energie hebt om op alle muziek kan dansen.
Extra tip: Zorg ervoor dat je ook leuke disco-spelletjes en groep 8 battles doet tijdens de disco! Huur je mij in? Dan is dat volledig geregeld, de disco van Pretwin is een combinatie van disco, battles en alle muziek die jij leuk vindt.

9. Hoe eerder tijdens groep 8 hoe beter

Dat gaat natuurlijk niet over het tijdstip. Qua tijden kan je bijvoorbeeld prima 20:00u-22:30u aanhouden.
Nee, dit gaat over de datum plannen. Hoe vroeger je er bij bent hoe meer mensen kunnen. En dat is niet alleen belangrijk voor je klasgenoten (die allemaal een drukke agenda hebben met sporten, clubjes, etc.) maar ook voor bijvoorbeeld een dj die je in moet huren. Wist je dat Pretwin afgelopen juni/juli 33 keer nee heeft moeten verkopen over een specifieke datum? Dat doen we niet graag maar vol = vol. Wees daarom vroeg met het plannen van je groep 8 disco, het is helemaal niet gek om daar nu (februari) al over na te gaan denken. Ook al geef je het pas in mei/juni/juli.
Ook hoef je zeker niet te wachten tot mei/juni/juli. Het is namelijk super leuk om de eerste uit de klas te zijn die een groep 8 feest geeft (en als de eerste een succes is volgen er zeker meer). Wil je zeker zijn van een jaar lang feesten? Plan het disco feestje dan eerder in het schooljaar.

10. Zet iedereen op de foto

Een groep 8 disco is het begin van je afscheid of onderdeel van je afscheid. Afscheid nemen is nooit leuk, maar het helpt om de herinneringen vast te leggen!
Regel een volwassene met spiegelreflexcamera… of kies voor een Photobooth (lees ook: Waarom je groep 8 disco niet zonder photobooth kan).
Omdat bij je groep 8 disco de hele groep aanwezig is is dit het moment voor wat leuke foto’s!

Bonustip: Telefoons thuis laten!

En dan nog een bonus-tip: laat de telefoons thuis. Mobieltjes kunnen erg storen op de sfeer en betrokkenheid van het feest: iets wat je absoluut wil voorkomen. Twee problemen van telefoons:

  • De kinderen hebben een escape; het is heel makkelijk om je telefoon even te pakken en te gaan gamen als je een specifiek liedje niet leuk vindt. Dat is jammer, want ook dan gebeuren er juist leuke dingen
  • Filmpjes/Shamen: Kinderen kunnen elkaar gaan filmen terwijl ze aan het dansen zijn waardoor ze zich onzeker of bekeken voelen. Dat gaat absoluut ten koste van de sfeer.

Dit waren de tips van Pretwin voor je meest awesome groep 8 disco! Misschien kan je er iemand mee helpen, misschien zijn ze super interessant voor je zelf… Hoe dan ook: het beste groep 8 feest boek je bij Pretwin!

Heb je misschien zelf nog extra tips voor een geweldig klassenfeest? Laat het even weten.
Wil je een DJ van Pretwin inhuren voor je groep 8 disco? Neem dan contact op: team@pretwin.nl

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?