Voor de traktatie heb ik een carambola gebruikt, door de friszure smaak is het toegankelijk voor kinderen en door de stervorm natuurlijk erg leuk om te zien!


Wat heb je nodig?

  • Carambola/Sterfruit
  • Blauwe druiven
  • Ananas (zelf had ik een voorgesneden bakje van de supermarkt)
    Snijd schijfjes van de carambola (van n carombola heb ik 8 sterschijfjes kunnen snijden) Snijd ze niet te dik, maar ook weer niet te dun, want dan kan het prikkertje er straks niet goed door. Maak van de stukjes ananas driehoekige vormpjes en leg de druiven klaar.

Prik met de satprikker door het stukje ananas, de blauwe druif en het schijfje van de carambola. Je kunt de traktatie op een schaal neer leggen, maar net zo leuk is (als je even een momentje tijd over hebt) dat je ze in een plank prikt. Sla steeds met een spijker in een plank, zodat er gaatjes ontstaan waar de satprikker in kan blijven staan.

Geniet van de gezonde traktatie! Tijdens kinderfeestjes rondom kerstdagen of gewoon lekker op een ander moment.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?