Kidsdisco met kids-dj of…?

Nee hoor, DiscoDieren gebruikt het woord kids bewust niet en heeft het gewoon over kind en kinderen en dus over kinderdisco en kinder-dj. DiscoDieren kiest ervoor om kinderen geen ‘naampje’ op te plakken, maar ze gewoon te noemen wat ze zijn. Kinderen! Groot, klein, dik, dun, kleuter of prepuber; ze zijn allemaal welkom in de disco’s die DiscoDieren organiseert.


Volwassenen kiezen vaak voor kids in plaats van kinderen. Geen idee hoe dit zo is ontstaan, maar ergens is het gebeurd en nu slingert het woord kids je dan ook om de oren. En tja, als je het dan hebt over de kids, dan gaan de kids ook naar de kidsdisco met een echte kids-dj in plaats van naar de kinderdisco met een kinder-dj. En nee, de kidzdj is geen kid of kind, maar een volwassen dj die gericht is op de doelgroep, namelijk kinderen in de leeftijd van 4 tot zo’n 12 jaar. Die weet wat de muziek is waar kinderen naar luisteren en waar ze op willen swingen. Volwassenen kiezen vaak voor het woord kids omdat ze het woord minder kinderachtig vinden overkomen dan kind of kinderen. Volwassenen denken ook vaak dat als iets met ‘kind’ begint het kinderachtig is voor hun kids. Niets is minder waar, want kinderen zien zichzelf vaak gewoon als kind. Dus waarom een Engelse term gebruiken als de Nederlandse gewoon volstaat? In 2013 werd het woord ‘kids’ zelfs gekozen tot meest irritante woord van dat jaar! Reden genoeg dus om het gewoon in het Nederlands te houden. Aangezien DiscoDieren ook een Nederlands bedrijf is gebruikt het de woorden kind en kinderen en niet kids.

Kinderdisco met kinder-dj in plaats van kidsdisco met kids-dj

Zoals gezegd is DiscoDieren een Nederlands bedrijf en trots op de supervette, vooral niet kinderachtige kinderdisco met een heuse kinder-dj. En daarom noemen we onze disco’s, waarvan we er zeker 250 per jaar in het land organiseren (waarvan ca. 125 verjaardagsfeestjes), gewoon kinderdisco☺. Punt uit. En in deze te gekke kinderdisco’s waar, oké, nog 1 keer dan om het af te leren, veel kids komen, is het een gezelligheid van jewelste. Want de disco is een combinatie van disco, entertainment en spelletjes. Voor ieder wat wils, plezier gegarandeerd!
Kids DJ Edwin met de Kids disco op een hockeyvereniging in Vianen <>

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?