Kinderfeestjes in… China

Wij weten alles van het vieren van kinderfeestjes in Nederland. Maar hoe doen ze dat eigenlijk (ver) over de grens. In deze serie vertellen we er alles over. In deze editie: China!

In China worden verjaardagen vaak als belangrijke gelegenheden beschouwd, vooral voor kinderen. Hoewel er variaties zijn afhankelijk van de regio en de familie, zijn er enkele gebruiken en tradities die vaak voorkomen bij het vieren van kinderverjaardagen in China. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Rode eieren en gemberthee: Een traditioneel onderdeel van kinderverjaardagen in China is het serveren van rode eieren en het drinken van gemberthee. Rode eieren symboliseren geluk en voorspoed, terwijl gemberthee wordt gedronken vanwege de veronderstelde warme en geneeskrachtige eigenschappen.
  2. Lange levensnoedels: Het serveren van lange levensnoedels is ook gebruikelijk bij kinderverjaardagen. Deze noedels worden gezien als een symbool van een lang en voorspoedig leven. Ze worden vaak bereid en geserveerd tijdens het verjaardagsdiner.
  3. Taarten en zoetigheden: Taarten, cupcakes en andere zoetigheden zijn steeds populairder geworden bij het vieren van kinderverjaardagen in China, beïnvloed door westerse tradities. Veel ouders kiezen ervoor om een verjaardagstaart te bestellen en deze samen met andere zoetigheden aan te bieden aan de gasten.
  4. Rode enveloppen: Het geven van rode enveloppen, ook bekend als “hongbao”, is een gebruikelijke praktijk bij verjaardagen in China. Familieleden en vrienden geven rode enveloppen met geld als cadeau aan het kind. Rood wordt gezien als een kleur die geluk en voorspoed brengt, en het geld in de envelop symboliseert goede wensen voor de toekomst.
  5. Spelletjes en activiteiten: Verjaardagsfeestjes voor kinderen in China omvatten vaak verschillende spelletjes en activiteiten. Dit kan variëren van traditionele spellen zoals touwtrekken, estafettes of kalligrafie tot moderne activiteiten zoals ballonnen prikken, schatzoeken of danswedstrijden.
  6. Verjaardagsoutfit: Sommige ouders kiezen ervoor om hun kinderen speciale kleding te laten dragen op hun verjaardag. Dit kan een traditionele Chinese outfit zijn, zoals een qipao voor meisjes of een tangzhuang voor jongens, of gewoon een feestelijke en opvallende outfit.

Het vieren van kinderverjaardagen in China is een gelegenheid om familie en vrienden samen te brengen en vreugde te delen. Het draait om het eren van het kind en het wensen van geluk en voorspoed voor de toekomst. Het is belangrijk op te merken dat er regionale en persoonlijke variaties kunnen zijn, en sommige gezinnen kunnen ervoor kiezen om westerse tradities te combineren met traditionele Chinese elementen bij het vieren van kinderverjaardagen.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?