10 Spelletjes voor je kinderfeestje

De 10 leukste spelletjes voor een kinderfeestje Is jouw zoon of dochter bijna jarig? Dan wordt het de hoogste tijd om een leuk kinderfeestje te organiseren. Wij zetten de leukste, meest unieke spelletjes voor een kinderfeestje voor je op een rijtje. Niet te moeilijke spelletjes, maar wel super origineel. Het allerbelangrijkste is om eerst aan de jarige job of jet te vragen welke spelletjes hij of zij graag speelt. Daarnaast is ook duur van het feestje van belang. Bij een kinderfeestje van twee uur is er tijd voor vier à vijf spelletjes. Houd er voor de zekerheid nog wel een paar achter de hand voor als ze bijvoorbeeld een spelletje niet leuk vinden of ze eerder uitgespeeld zijn dan verwacht. Goed… Dan is het nu tijd om de 10 allervetste spelletjes voor op een kinderfeestje op een rij te zetten!


Standbeeldendans

Welke leeftijd de kinderen ook hebben, dansen is altijd leuk! Bij de standbeeldendans dansen de kinderen lekker wild in het rond. Stopt de muziek? Dan moeten ze zo snel mogelijk zo stil als een standbeeld blijven staan. Beweegt er iemand? Dan is diegene af.

Ballon trappen

Ballon trappen is weer een wat leuker spelletje voor de wat oudere kinderen. Elk kind krijgt een touwtje, met daaraan een ballon om de enkel. Wanneer het startsein gegeven wordt, is het de bedoeling om de ballonnen van de andere kinderen kapot te trappen en je eigen ballon heel te houden. Is je ballon kapot? Dan is diegene af. De winnaar is degene die zijn of haar ballon het langste heel houdt.

Het verkleedzak-doorgeefspel

Verkleden doet het ook altijd goed als spelletje op een kinderfeestje. Vul bij het verkleedzak-doorgeefspel een zak met gekke kleren. Denk bijvoorbeeld aan een lange onderbroek, een groot zwempak, een knalroze boa, een bloemetjesjurk, een overall. Zet muziek aan en laat de kinderen de zak doorgeven. Stopt de muziek? Dan moet het kind dat de zak op dat moment op schoot heeft, er zonder te kijken iets uithalen en uittrekken. Ga bij dit spel door totdat iedereen iets aan heeft. En als afsluiter lekker even laten dansen op muziek.

Slapende leeuwen

Slapende leeuwen is hét perfecte spel om de kinderen rustig te krijgen. Vooral ideaal voor jonge kinderen. Vertel de kinderen dat ze een leeuw zijn en dat ze hééél erg moe zijn. Het is de bedoeling dat ze zo stil mogelijk blijven liggen. Loop vervolgens rond en probeer ze aan het lachen te maken. Als ze ook maar één snorhaartje bewegen, zijn ze ‘af’ en moeten ze jou helpen om de andere leeuwen wakker te maken. Het kind dat het langst blijft ‘slapen’, wint.

Skiën met schoenendozen

Verdeel de groep in twee gelijke teams en geef elk team twee schoenendozen. Gebruik eventueel bezemstelen of lange stokken als skistokken. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk naar de finish te skiën. Dit kan of gewoon in een rechte baan of over een soort parcours — afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Muizenhollen

Voor muizenhollen heb je een grote kartonnen doos nodig. Snijd de flappen eraf en maak aan de lange zijde van de doos muizenhollen. Maak de holletjes van drie verschillende maten en laat de kinderen vanaf een afstandje de ballen in de muizenhollen rollen. Je kunt gebruik maken van golfballen, tafeltennisballen of tennisballen.

Speurtocht

Als je zoon of dochter jarig is met lekker weer, is een ouderwetse speurtocht ook altijd leuk om te doen. Pijlen met stoepkrijt op de stoep en af en toe een opdracht tussendoor. Dit soort speurtochten kan op verschillende manieren: of je hebt hem zelf als ouder zijnde al uitgezet en laat de kinderen de speurtocht doen, of je laat één groep de speurtocht uitzetten en de andere groep het spoor volgen.

Quizzen

Een quiz doet het ook altijd goed! Het leuke aan een quiz is dat je vragen kunt stellen over allerlei verschillende onderwerpen. Heb je bijvoorbeeld een kinderfeestje in het thema piraten, dan maak je een quiz binnen dit thema. Maar ook algemene kennis over datgene wat ze op school krijgen is leuk om in een quiz te gebruiken.

Het chipsspel

Een spel met iets lekkers te eten is een ware hit op ieder kinderfeestje. Voor het chipsspel heb je een dobbelsteen, chips, een lepel en diverse verkleedkleren nodig. Samen spreek je een getal af, bijvoorbeeld 3. De kinderen gooien om de beurt met de dobbelsteen. Gooit er iemand 3? Dan rent deze naar de bak chips, trekt de verkleedkleren aan en gaat vervolgens met de lepel chips eten. De andere kinderen gooien gewoon door tot er weer iemand 3 gooit. Deze rent vervolgens richting de chips en lost het etende kind af. Ga door totdat de bak chips leeg is. Valt het spel in de smaak? Vul dan gewoon bij.

Ook leuk, een discofeestje

Is je kind al wat ouder? Dan is een discofeestje een goed idee. Dit kan zowel thuis als op locatie. Lekker dansen op muziek die populair is bij de kids. De muziekkinderdisco spelletjes en het entertainment kun je natuurlijk zelf regelen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een van onze kinder-dj’s. Onze DJ’s zorgen voor de perfecte combinatie tussen leuke muziek, entertainment en toffe spelletjes.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande spelletjes ideeën voor het kinderfeestje. Wij wensen je in ieder geval een fijne verjaardag en wie weet tot snel.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?