Kamp dag voor groep 8 nu Schoolkamp niet doorgaat door Corona

Kan je groep 8 kamp niet doorgaan door Corona? Organiseer een Kamp-Dag. Het groep 8 kamp is het hoogtepunt van de basisschool. Door Corona kunnen veel schoolkampen helaas niet doorgaan. Organiseer daarom iets anders, een kamp-dag bijvoorbeeld. Alle hoogtepunten van schoolkamp helemaal compact gemaakt tot 1 dag. Zonder Corvee en met veel Blijheid!


Aftrap: Team-indeling

Wat is een kamp zonder teams en competitie? Deel de groep in 2 of 3 teams!

08:00u Sportieve start: Bootcamp

We beginnen natuurlijk lekker sportief! Kampen staan er om bekend dat het fysiek best even wat zwaarder mag zijn. De instructeur pusht de pre-pubers tot het uiterste. Uiteraard blijft hij op 1.5 meter afstand van de kinderen en worden er genoeg reinigingsmiddelen mee genomen!

09:30u Levend Stratego

Zoek in de omgeving van school een mooie locatie voor een potje levend stratego. Blijwin kan de benodigde kaartjes leveren maar deze heeft jullie waarschijnlijk zelf ook!

11:30u Mummy-spel

Het toiletpapier is weer normaal verkrijgbaar. Tijd dus voor de teams om een zo mooi mogelijke mummy te laten maken van zichzelf of van de leerkrachten.

12:00u Gore lunch

Kampen staan er om bekend dat het eten soms net even wat minder fris is dan anders. Daarom mogen de teams voor elkaar de lunch verzorgen.

14:00u Oefenen voor de bonte avond

Even geen teams: iedereen splitst zich op in kleine groepjes om zich voor te bereiden op de bonte avond. Of om te chillen.

16:00u Zeepbaan

Hoe kan deze dag nou zonder zeepbaan? Een paar grote zeilen, heel veel zeep en heel veel lol!

18:30u BBQ en patat

Laat de kinderen lekker zelf barbecuen verspreid over een paar barbecues, succes gegarandeerd. Natuurlijk wel onder begeleiding, en als ultieme back-up is er gelukkig ook patat besteld!

20:00u Bonte Avond

Het is eindelijk tijd om de geoefende dansjes, quizjes en andere gekkigheid op te voeren voor de hele klas. Natuurlijk kan een smerige-quiz met vla niet ontbreken. (Persoonlijke noot; dat was mijn eigen kamp-act)
Kinderdisco Tent van Blijwin

21:00u Disco

Na al dat stilzitten is het nu echt weer tijd om te bewegen. Gelukkig is er een DJ en kunnen we echt even helemaal losgaan!
Tip: breid het uit met bijvoorbeeld de Photobooth of de Popcorn machine!
Groep 8 disco

22:30 Kampvuur? Weerwolven? Dropping? Of naar huis?

Aan elke mooie dag komt een einde. Helaas ook aan deze lekker-lange kamp-dag!
Kampvuur groep 8

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het organiseren van je kamp-dag? Of je mij nu in wil huren om de disco naar een hoger niveau te tillen of als je iemand nodig hebt voor je boot-camp: ik help je graag. Elke groep 8 verdient een hoogtepunt van de basisschool.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?