Eindelijk: Groep 8 is aan het slowen!

Tijdens het groep 8 spelletje staan twee jongens met twee meiden te slowen (schuifelen, slowdancen, slijpen; hoe je het noemen wil). Dat kwam niet vanzelf maar door een van mijn geweldige spelletjes (al zeg ik het zelf). En dan? Dan rent in een keer de hele groep naar buiten. Het grootste feest-gevaar van een pre-puber komt te dichtbij: OUDERS. Erger nog: met draaiende camera.


Awkward-grens

Groep 8 feestjes zijn geweldig om te doen, en wanneer ik de pre-pubers door middel van leuke battles en de juiste muziek over de awkward-grens getrokken heb dan is het ook voor hun geweldig. Voor de ouders ook; maar die vinden het vaak net even iets te leuk.

Ouders maken het gênant

De kinderen staan (volkomen onbewust) buiten hun comfortzone te dansen. Dat doen ze in de vertrouwde omgeving van hun klasgenoten. Als DJ word ik daarin gedoogd maar de ouders… Ouders blijven ouders en op deze leeftijd is alles gênant. Zeker als de ouders het ook nog eens willen filmen. En dat doen ze: met hun camera’s dringen ze het territorium van de pre-pubers in.

Nader je prooi rustig

Als ik in mijn vrije tijd aan het wandelen ben in de Amsterdamse Waterleidingduinen dan zie ik dit ook: vanaf een afstand doen herten hun ding maar één stap te dichtbij en ze rennen weg. Dat wegrennen wil ik voorkomen, daarom blijf ik op afstand. Geef je kind een groep 8 feest? Beschouw de groep dan als een roedel herten. Sta je achter de bar? Blijf achter de bar (of nader de prooi rustig). Foto maken? Doe het subtiel. Zeker tijdens slowen.

Kortom: geef je een groep 8 feest? Blijf op afstand. Kom niet te snel dichtbij. Maak je foto’s van een afstand. De ervaring nu is altijd belangrijker dan het beeld achteraf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg onze nieuwe blogs in je mailbox

Meer blogs

Geschiedenis van Schuimparty’s

De geschiedenis van schuimparty’s gaat terug tot de jaren 1970, toen ze voor het eerst populair werden in nachtclubs en discotheken. Het idee ontstond in

Wat is een ballonnenclown?

Een ballonnenclown is een entertainer die ballonnen gebruikt om allerlei creaties te maken, zoals ballonfiguren, ballonhoeden, ballondieren en andere ballonkunstwerken. Ze zijn populair op feestjes,

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Hoe kan ik je helpen?