Eindelijk: Groep 8 is aan het slowen!

Tijdens het groep 8 spelletje staan twee jongens met twee meiden te slowen (schuifelen, slowdancen, slijpen; hoe je het noemen wil). Dat kwam niet vanzelf maar door een van mijn geweldige spelletjes (al zeg ik het zelf). En dan? Dan rent in een keer de hele groep naar buiten. Het grootste feest-gevaar van een pre-puber komt te dichtbij: OUDERS. Erger nog: met draaiende camera.


Awkward-grens

Groep 8 feestjes zijn geweldig om te doen, en wanneer ik de pre-pubers door middel van leuke battles en de juiste muziek over de awkward-grens getrokken heb dan is het ook voor hun geweldig. Voor de ouders ook; maar die vinden het vaak net even iets te leuk.

Ouders maken het gênant

De kinderen staan (volkomen onbewust) buiten hun comfortzone te dansen. Dat doen ze in de vertrouwde omgeving van hun klasgenoten. Als DJ word ik daarin gedoogd maar de ouders… Ouders blijven ouders en op deze leeftijd is alles gênant. Zeker als de ouders het ook nog eens willen filmen. En dat doen ze: met hun camera’s dringen ze het territorium van de pre-pubers in.

Nader je prooi rustig

Als ik in mijn vrije tijd aan het wandelen ben in de Amsterdamse Waterleidingduinen dan zie ik dit ook: vanaf een afstand doen herten hun ding maar één stap te dichtbij en ze rennen weg. Dat wegrennen wil ik voorkomen, daarom blijf ik op afstand. Geef je kind een groep 8 feest? Beschouw de groep dan als een roedel herten. Sta je achter de bar? Blijf achter de bar (of nader de prooi rustig). Foto maken? Doe het subtiel. Zeker tijdens slowen.

Kortom: geef je een groep 8 feest? Blijf op afstand. Kom niet te snel dichtbij. Maak je foto’s van een afstand. De ervaring nu is altijd belangrijker dan het beeld achteraf.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?