Het schoolfeest waar je geen seconde van wil missen

Als ik door Edwin word gevraagd om een keer aanwezig te zijn bij een van de schoolfeesten van Blijwin, ben ik meteen enthousiast: hier moet ik gewoon een keertje bij zijn geweest! Want waar ik mij achter de schermen vooral bezig houdt met de website, vindt het feest natuurlijk op de dansvloer plaats en niet achter een computer.


Stickerfeest

Het schoolfeest is al in volle gang als ik aan kom fietsen en dat is niet te missen: vrolijke muziek en vrolijke kinderstemmen maken meteen duidelijk waar het feest plaatsvindt. Dat Blijwin specialist in kinderdisco’s is, valt meteen op want alles is tot in de puntjes geregeld: discolampen, boxen, lichteffecten, en zelfs een PhotoBooth, het is er allemaal. De jongste groepen van de basisschool zijn allemaal verkleed en druk bezig met dansen en meezingen. Ook de ouders en leraren eromheen hebben moeite om stil te staan. Dan hoor ik Edwin door de microfoon heen “wie wil er nog meer stickers verdienen? Laat dan maar is zien wat jullie kunnen!”. Nog uitbundiger dan daarvoor beginnen alle kinderen enthousiast te dansen. Blijkbaar hebben al veel meer kinderen stickers gewonnen, want ineens duiken ze overal op. Na het liedje rennen de kinderen als bezetenen naar het podium “Ik! Ik! Ik!” joelen ze. Trots laten ze de stickers zien aan hun ouders en leraren.

Blijheid

Dan is het alweer tijd voor de volgende groep. Tenminste de muziek gaat uit en de leraren proberen de kinderen mee naar buiten te krijgen. Maar daar willen de kleintjes niks van weten want ze zijn veel te druk met stickers tellen en nagenieten. Vrolijke gezichtjes die allemaal de aandacht van Edwin opzoeken. Zelfs nu het feest voorbij is, blijft de DJ bezig met de kinderen: grappige muziektoontjes, over en weer leuke grapjes maken; Edwin stopt nooit met het blij maken van de kinderen. Na veel gemor en tegenwerken, verlaten de kleuters dan toch de zaal om zo ruimte te maken voor de volgende groep. De middenbouw is aan de beurt. Omdat ik net tijdens het feestje binnenkwam en iedereen al in de feeststemming was, ben ik benieuwd of het Edwin lukt om deze kinderen ook zo uit hun dak kan laten gaan.

Nou, laat dat maar aan hem over! Binnen no-time staan alle kinderen te dansen alsof hun leven er vanaf hangt en de feeststemming zit er helemaal in. Wat ben ik verbaasd dat iedereen weet waar Edwin het over heeft als hij enthousiast roept “Wie kan er het beste swishen?!”. Als een razende beginnen de kinderen te dansen. Hieruit blijkt hoe goed Edwin op de hoogte is van wat er bij de kinderen speelt. Hij weet iedereen mee te krijgen door interactie en door spelletjes te verzinnen. Ook uit de muziekkeuze blijkt zijn ervaring; Top 40 wordt afgewisseld met kinderen voor kinderen en andere meezingers. Een perfect combinatie die ze van mij zelfs in “volwassen” disco’s vaker mogen gebruiken. Bij de bovenbouw wordt er zelfs een heuse battle gehouden tussen de jongens en de meiden en ook hier doet iedereen enthousiast mee. Er ontstaat van verloop van tijd zelfs een polonaise en de kinderen nodigen hun leraren uit om ook mee te doen.

Enthousiast

Natuurlijk hebben we het hier wel over groep 7 en 8 en dus moeten er ook foto’s worden gemaakt. De PhotoBooth wordt druk bezocht. Maar als de rij te lang wordt, lopen de kinderen toch maar weer terug naar de dansvloer want ook zij hebben door: van dit schoolfeest wil je geen seconde missen!

Al met al vond ik het een hele leuke ervaring om een disco van Kinder-DJ Blijwin bij te wonen en een keer op de dansvloer te staan in plaats van achter een computerscherm te zitten. Zeker voor herhaling vatbaar en ik zou het iedereen dan ook aanbevelen 🙂

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?