Meester Jan met pensioen: afscheid met kinderdisco

Een paar weken geleden was het dan zo ver. Na 34 jaar voor de klas te hebben gestaan, ging meester Jan met pensioen. Een uniek moment dat om een passend afscheid vraagt En natuurlijk de mogelijkheid om even lekker feest te vieren met de kinderen! De afgelopen jaren waren er al vele feesten en partijen op de Willibrordusschool in Alphen gehouden, en meester Jan vond dat het tijd was voor iets anders. Hij schakelde de hulp van Blijwin in om voor zowel de onder,- midden,- als de bovenbouw een supercoole [kinderdisco](/kinderdisco) te organiseren.


Direct overtuigd van een feestelijke afsluiting

Vorig schooljaar vulde een van onze LIOers (een leraar in opleiding) lege momenten op met YouTube-filmpjes van Just Dance. Ik merkte dat de leerlingen superenthousiast meededen en veel van de dansjes al kenden van thuis., vertelt meester Jan enthousiast. Naar aanleiding van deze ervaring zijn mijn vrouw en ik dus direct gaan Googelen, en kwamen we bij de kinderdisco’s van DiscoDieren uit. We namen het programma door, lazen de recensies, en waren direct overtuigd: dit schoolfeest wordt de meest unieke, feestelijke afsluiting ooit!

Het viel geen moment stil!

En 6 juli jongstleden was het dan zover: het grote afscheid van meester Jan. Met zoveel verschillende leeftijdsklassen is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om iets te organiseren dat voor alle groepen leuk is, en blijft. Er werd dus ook al snel besloten dat de onder,- midden,- en bovenbouw ieder een eigen kinderdisco kregen; ieder een eigen afscheid van meester Jan. Het contact met Edwin was erg plezierig; alsof we elkaar al jaren kenden. Vanaf het eerste moment vertrouwden we erop dat het allemaal goed ging komen. Duidelijke afspraken en een fijn all-in tarief dat perfect binnen ons budget paste; zonder verrassingen achteraf., licht meester Jan toe. Het viel mij tijdens de disco ook direct op dat voor iedere leeftijdsgroep de juiste muziek werd gekozen. Actuele muziek, inspelend op de huidige trend, direct aangepast in het geval van verzoekjes. Wat ik vooral erg goed vond aan deze kinderdisco was de snelheid in het programma en de geweldige interactie met de leerlingen. Het viel geen enkel moment stil! Iedere groep heeft met volle teugen genoten, en dat is waar het mij om ging.

Ook groep 7-8 kwam helemaal los

Maar ook meester Jan heeft natuurlijk de mogelijkheid gehad om feest te vieren met de kinderen. We hebben ongelooflijk genoten. Alle groepen deden enthousiast mee, en daar genoten wij van. Wat ons vooral opviel was het feit dat groep 7-8 zo goed meedeed. Dit was namelijk de leeftijdsklasse waar we het meest huiverig voor waren. Het duurde even voordat iedereen los kwam, maar Edwin kreeg ze mee. Ongelooflijk! Meester Jan gelooft dat ook de kinderen die het wat lastig vinden om zichzelf te geven het naar hun zin hebben gehad: Vooral de jongere leeftijdsklassen zoals groep 3 is natuurlijk erg spontaan, en daar geniet je van. Maar ook de kinderen die het wat lastig vinden om los te komen hebben het naar hun zin gehad. We denken dat die toch ook op hun eigen manier hebben genoten.

Een schot in de roos

Niet alleen de kinderen, maar ook de leraren waren erg enthousiast. We maakten bewust de keuze om iets voor de leerlingen te organiseren, waarbij de leerkrachten niet zelf het voortouw hoefden te nemen., vertelt meester Jan. Zowel de leraren als de kinderen hebben genoten van de disco, en enthousiast meegedanst. We hebben enorm veel complimenten mogen ontvangen voor dit grootse, onvergetelijke afscheid. Een schot in de roos, is hoe mijn collega’s het omschreven. We kunnen de kinderdisco dan ook zeker aanbevelen. Of, zoals mijn collega’s mij vertelden: Die komt nog weleens terug bij ons!.

DiscoDieren verzorgt ruim 200 kinderdisco’s per jaar in heel Nederland en België. Voor basisscholen, festivals, particulieren en bedrijven.

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?