Spelletjes groep 8 fuif

Zit jouw kind in groep 8 en wil je het jaar feestelijk afsluiten? Dan organiseer je natuurlijk een geweldige groep 8 fuif, disco met spelletjes! Maar hoe zorg je voor een gevarieerd programma?


Het einde van groep 8 laat je natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Voor kinderen én ouders is dit een speciaal moment. Het is de afsluiting van de basisschooltijd en na de zomervakantie gaat je kind naar de middelbare school. Dat zijn veel spannende dingen, maar dit is vooral een hele leuke periode. Denk maar aan de eindmusical, het kamp en natuurlijk de afscheidsronde van alle juffen en meesters! Veel ouders willen voor hun kind een onvergetelijke groep 8-fuif organiseren. Een fuif met volop muziek en spelletjes om met al hun vrienden en vriendinnen uit de klas plezier te maken, te dansen en te lachen. Als ouder kun je vast wel wat tips en ideeën gebruiken om invulling aan je groep 8 fuif met spelletjes te geven.

Blijwin helpt je je klassenfeest voor groep 8 organiseren

Blijwin organiseert klassenfeesten op elke locatie. Onze kidzdj komt naar je toe en neemt een draaitafel, microfoons, discolampen en geluidsboxen mee. Hij maakt er met de kinderen een groot feest van. We volgen de muzikale trends van nu, maar kinderen kunnen natuurlijk ook vooraf een afspeellijst samenstellen of liedjes aanvragen. Of je het nu thuis wilt vieren of op school, in een gymzaal of in een clubhuis: jij hoeft alleen maar een leuke locatie te regelen. Wij van Blijwin doen de rest. Als je je feest buiten geeft, hebben we een speciale discotent waar onze dj alle apparatuur onder kan zetten. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes op tafel en mooie versiering, dat maakt het feest compleet. Als je dat wilt, boek je er makkelijk een rookmachine of lichteffecten bij. Of vraag om ons confettikanon of photobooth. Ook verzorgt Blijwin verschillende soorten entertainment. Succes gegarandeerd!

Spelletjes voor jouw groep 8-fuif

Blijwin neemt je alles uit handen, zodat jij als ouder ook volop van de fuif kunt genieten. Bovendien zorgen we voor een leuk programma voor tijdens het feest. Door onze ervaring weten we inmiddels wat bij kinderen van deze leeftijd past. Wil je jullie groep 8-fuif aanvullen met diverse leuke spelletjes of battles? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan:

Levende stoelendans

Voor dit spel wordt de groep opgesplitst in twee groepen. Je hebt geen echte stoelen nodig! De ene groep ‘speelt’ namelijk de stoelen, de andere groep doet de stoelendans. Zorg dat de groep ‘levende stoelen’ met één speler minder is dan de dansende groep. Laat de ‘levende stoelen’ in een kring op de grond zitten met de benen iets wijd. Zodra onze dj de muziek start, moet de dansende groep om de ‘stoelen’ heen lopen. Zodra de muziek stopt moeten ze gelijk bij een van de levende stoelen tussen de benen gaan zitten. De danser zonder stoel gaat niet door naar de volgende ronde! Uiteraard valt er elke ronde ook een stoel af. Wie blijft er uiteindelijk over…? Dat is de winnaar!

Ballonstampen

Elk kind krijgt een ballon met een touwtje eraan. Je kunt natuurlijk zelf van tevoren touwtjes aan de ballonnen maken, maar je kunt ook ‘punchballonnen’ kopen. Dat zijn ballonnen waar al een elastiek aan vast zit. Elk kind maakt de ballon aan zijn been vast. Nu is het de bedoeling om de ballonnen van de anderen kapot te stampen! Is je ballon geklapt? Dan mag je natuurlijk niet meer meedoen. Uiteindelijk blijft er één kind over die als enige nog een hele ballon aan zijn/haar voeten heeft… het spel is gewonnen!

Kaarten trekken

Met dit spel zorg je voor dansende koppels! Het spel kan echter alleen worden gespeeld als je evenveel jongens als meiden op het spelletjesfeest uitnodigt. Je hebt voor dit spel een stok speelkaarten nodig. Pak net zoveel kaarten als er in de twee groepen zitten. Dus, als je 15 jongens en 15 meisjes hebt, neem je 15 kaarten. Zorg voor twee bakken. Knip de 15 kaarten doormidden. De ene helft van de kaart gaat in de jongensbak, de andere helft in de meisjesbak. De kinderen pakken nu ieder een halve kaart uit de juiste bak. En dan kunnen we van start! Laat de kinderen zo snel mogelijk hun andere helft zoeken (bijvoorbeeld: de jongen met de harten twee moet het meisje met de harten twee zoeken) en dan moeten ze met elkaar dansen (onze dj zorgt natuurlijk voor romantische muziek). Pas als ze allemaal hun danspartner hebben gevonden, is het spel gespeeld!

Levend wie-ben-ik?

Schrijf alle namen van de kinderen op post-its. De kinderen moeten in drie rijen gaan staan. Haal een speler uit de groep naar voren en plak een van de post-its op zijn voorhoofd met daarop de naam van een andere speler. Hij moet nu gaan raden wie er op zijn hoofd geplakt zit! Dat moet hij doen door gesloten vragen te stellen. Bijvoorbeeld: ben ik een meisje? Als dat zo is, gaan alle jongens zitten. Net zo lang tot hij de naam kan raden!

Blijwin organiseert je groep 8 fuif graag!

Wij ondersteunen jou ook graag bij het organiseren van jullie groep 8 fuif. Wist je dat wij van Blijwin meer dan 200 kinderdisco’s per jaar verzorgen? Bij ons kun je zelf kiezen uit alle opties die we hebben, en hoef je niet zelf aan de slag om de kinderen te entertainen. Ongeveer een uurtje voordat het feest begint zijn we aanwezig om alles voor te bereiden. We zetten de apparatuur klaar en alle benodigdheden voor de spelletjes. En dan… let’s party! Wil je meer weten? Op onze groep 8 pagina vind je veel meer informatie en kun je foto’s bekijken. Neem contact met ons op en vraag naar alle mogelijkheden. Samen zorgen we voor een spetterende groep 8-fuif!

Meer blogs

Uitnodiging kinderfeestje maken

Het plannen van een kinderfeestje is altijd een spannende en leuke bezigheid. Een van de eerste stappen in dit proces is het maken van de

Eindfeest groep 8

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 groep 8 disco’s, ik heb dus veel ervaring met het organiseren van zo’n feest voor deze doelgroep. Graag deel

Het beste kinderfeestje ooit organiseren?

kom met ons in contact

× Liever even whatsappen?